Over Edux

Team Edux

Maaike Lagerwaard

Het onderwijs is het fundament van onze samenleving. Een mooie, maar vooral belangrijke plek waar wij van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van kinderen. Het is dé plek waar wij kinderen de ruimte moeten geven voor het ontwikkelen van hun kennis, vaardigheden en houding. Maar vooral de plek waar wij hen moeten blijven verwonderen en hun nieuwsgierigheid voeden.

Ik heb een grote fascinatie voor de breinontwikkeling van (jonge) kinderen. Die nieuwsgierige en leergierige houding waarmee kinderen de wereld om hen heen ontdekken, vind ik jaloersmakend. Ik vind het te gek wanneer wij als volwassenen hen daar spelenderwijs heel veel ruimte voor geven. Het liefst zoveel mogelijk buiten met de nodige (aanvaardbare) risico's! Ik geniet van die open en ontdekkende houding van kinderen. De 'simpele' manier waarop zij tegen problemen aankijken en komen met mooie oplossingen.

In mijn rol als adviseur help ik professionals om kinderen uit te dagen te ontdekken wie zij zijn en waar ze voor staan. Hoe zij in verbinding kunnen blijven met hun leerlingen en een veilig pedagogisch klimaat creëren. Ik wandel het liefst niet de gebaande paden en 'out of de box' is een term die mij heel goed past. Mijn trainingen worden gekenmerkt door mijn enthousiaste houding en energieke voorkomen. Ik ben nieuwsgierig en zoek graag de verbinding. Ik ben er vooral op gebrand om iedereen een stapje verder te helpen. Dat doe ik heel graag samen met jou!

Wil je mijn hulp? Ik help je graag op het gebied van pedagogisch klimaat, buiten bewegen en leren, meer spel toevoegen aan je onderwijs of het burgerschap een plek te geven.

Adviseur
06 - 29 67 01 08
m.lagerwaard@edux.nl
Maaike Lagerwaard