OVER EDUX

Nieuws

Ouderbetrokkenheid verkeersveiligheid

23 maart 2023

Verkeersopvoeding vormt de basis voor veilig en verantwoord verkeersgedrag, ook bij kinderen. Edux draagt graag een steentje bij om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Om die reden vinden we het van belang dat alle ouders en verzorgers betekenisvol worden betrokken bij de verkeersopvoeding van hun jonge kinderen.

In een gezamenlijk initiatief hebben we een compacte ouderbrochure 'Vaardig in het verkeer voor kinderen tot 12 jaar' ontwikkeld. Een nieuwe compacte uitgave in zeven talen. Met illustraties en QR-codes naar informatieve filmpjes over gewenst verkeersgedrag en het veilig vervoeren van jonge kinderen.

Presentatiefoto-ouderbrochures-verkeer.jpg

De nieuwe ouderbrochure is beschikbaar in twee versies met de volgende talen:

  1. Nederlands, Arabisch, Tigrinya (Eritrea), Turks.
  2. Nederlands, Oekraïens, Pools, Roemeens. 

Middels deze brochure wordt aan laaggeletterde ouders/verzorgers en ouders/verzorgers met een migratieachtergrond een extra impuls gegeven om verkeersveilig voorbeeldgedrag te tonen als zij samen met hun kinderen deelnemen aan het verkeer in Nederland.

Hiermee bieden we scholen, kinderopvangorganisaties, overheidsinstanties en andere organisaties die zich bezig houden met welzijn en verkeersveiligheid, een kans om ook ouders en verzorgers voor te lichten die (tijdelijk) woonachtig zijn in Nederland en die (nog) niet taalvaardig genoeg zijn in Nederlands.

meer weten?

Wil je meer informatie over de brochure? Bekijk dan hier onze infographic. Wil je de brochures bestellen? Download dan het bestelformulier.

Wil je meer weten over verkeerseducatie en verkeersveiligheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

 

Download de infographic

Download het bestelformulier