OVER EDUX

Nieuws

Lessen Close Reading Kinderboekenweek 2022

30 september 2022

De Kinderboekenweek staat weer voor de deur! Van 5 t/m 16 oktober staan kinderboeken en leesplezier centraal binnen het thema: Gi-ga-groen! Het boek ‘Toen Rups een vlinder werd’ is bekroond met een Zilveren Griffel en leent zich perfect om binnen het thema met Close Reading aan de slag te gaan. Edux maakte bij dit prachtige boek een lessenserie voor onder-, midden- en bovenbouw.

close reading

Leesbevordering staat centraal in de Kinderboekenweek, maar is ook één van de belangrijke opbrengsten van Close Reading. Bij Close Reading komen leerlingen tot dieper tekstbegrip. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Kinderboekenweek_2022.jpg

lessen binnen het thema kinderboekenweek 2022

Wil je ook aan de slag met Close Reading tijdens de Kinderboekenweek?
Hieronder vind je  drie volledige lesvoorbereidingen voor de onder-, midden, en bovenbouw bij verschillende verhalen uit het mooi geïllustreerde boek ‘Toen Rups een vlinder werd’ van Bette Westera en Naomi Tieman.

Meer weten? 

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met op met een van onze adviseurs en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

 

DOWNLOAD de gratis lessenserie onderbouw

DOWNLOAD DE GRATIS LESSENSERIE MIDDENBOUW

DOWNLOAD DE GRATIS LESSENSERIE BOVENBOUW