FONK. HET ZIT IN JE NATUUR.

Het kind van nu heeft een passende ontwikkelomgeving nodig. Met educatie op maat en de natuur als inspiratie- en activatiebron bereidt FONK kinderen beter voor op de toekomst dan nu gebeurt. FONK geeft volop aandacht aan het ontwikkelen van cruciale competenties voor de wereld van morgen. Want als ontwikkelingen steeds sneller gaan en de wereld voortdurend verandert, wat heb je dan nodig?
Een sterke persoonlijkheid, die vanuit een eigen kracht en respect voor mens en omgeving de juiste keuzes kan maken. Die verandering kan beoordelen, benutten en bereiken. Een zelfbewust individu dat actief en creatief, werk en leven vormgeeft.

VISIE

De wereld om het kind heen is enorm veranderd. De techniek wordt steeds beter. Steeds meer dingen gaan digitaal. Die veranderingen gaan door. En snel ook. Soms hebben kinderen wat meer hulp nodig. Zodat ze zich in deze snel veranderende wereld beter kunnen ontwikkelen. Zodat ze ontdekken: dit ben ik! Zo sta ik in de wereld! En vind ik iets lastig? Kijk dan eens naar de oplossing die ik zelf weet te bedenken!
FONK laat kinderen zelf ontdekken waar ze goed in zijn. Hoe FONK dat doet? Door naar buiten te gaan. De natuur in! Want in de natuur voelt leren niet zo als leren. Daar leren kinderen door te doen. Door in beweging te zijn. Samen te zijn met anderen. En zo steeds handiger te worden in bepaalde dingen. Dat kan zijn: het bedenken van een technische oplossing. Maar het kan ook zijn: leren doorzetten. Meer zelfvertrouwen krijgen. Zelfstandiger worden. Of beter om leren gaan met veranderingen.
Elk kind mag bij FONK zichzelf zijn. En op zijn of haar eigen manier groeien. FONK verbindt iedereen om het kind heen: ouders, kinderopvang, onderwijs, de omgeving van de school, jeugdzorg. Maar bijvoorbeeld ook overheden en natuurorganisaties. Samen kunnen we die verbinding maken. Zo kan het kind zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Op een manier die ook echt bij het kind past.

MISSIE

Met de natuur als inspiratie creëert FONK optimale educatie op maat voor alle kinderen en jongeren (0-21 jaar). Door natuurgeïnspireerd leren stimuleren we welbevinden en betrokkenheid bij kinderen/jongeren, ouders/opvoeders en professionals. Zo helpt FONK de nieuwe generatie haar talenten te ontdekken en op te groeien tot zelfstandige, sociale, zelfbewuste en bekwame mensen, als mens tussen de mensen en als onderdeel van de natuur. Mensen, die in een steeds veranderende wereld blijven groeien, verantwoordelijkheid nemen en respectvol samenleven.

KERNWAARDEN

De kernwaarden van FONK zijn ontdekken, verbinding, verantwoordelijkheid en groei.

CONTACT

Wil je meer informatie over FONK of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje en wij nemen contact met je op. 

FONK IS ONTWIKKELD SAMEN MET: