DAAD

Buiten spelen en leren

Buiten spelen en leren

Er is een toenemend aantal kinderen dat moeite heeft zich staande te houden binnen het huidige onderwijssysteem. De vraag hoe we dit kunnen voorkomen is meervoudig en complex, maar een antwoord schuilt deels in de verschillende wijzen waarop kinderen zich ontwikkelen en hoe ze leren. Wil je leren onderwijs anders vorm te geven? Bijvoorbeeld door meer in verbinding te zijn met de natuur? Door buiten te zijn leren kinderen zich op hun eigen manier verhouden tot de natuur. Kinderen krijgen vaker buiten les en mogen spelen en bewegen, en daarbij natuur en landschap onderzoeken en beleven.

Niets ondersteunt de ontwikkeling van brede persoonskenmerken van het kind beter dan spelend leren en de natuur. Veerkracht, flexibiliteit, doorzettingsvermogen, (zelf)vertrouwen, zelfstandigheid en inventiviteit; al deze vaardigheden helpen kinderen beter om te gaan met allerlei situaties. Edux laat je als professional de voordelen ervaren van buiten leren en spelend leren. Nooit als doel op zich om, maar juist als middel om maximale kindontwikkeling te bereiken. 

FONK
Edux heeft, samen met Stichting INOS uit Breda, KC De Avonturier en Wij zijn JONG, een natuurgeïnspireerd educatieprogramma ontwikkeld dat kinderen en jongeren (0-21 jaar) beter voorbereidt op de toekomst: FONK.

Bekijk het programma 'FONK'

gratis adviesgesprek aanvragen?

Bel voor een afspraak of laat hier je gegevens achter.