OVER EDUX

Nieuws

Talentontwikkeling bij kleuters

10 maart 2022

Hoe belangrijk is spel voor talentontwikkeling? Wanneer spreek je van een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters? Welke aanpak hanteer je wanneer een kleuter al toe is aan lezen en schrijven? Op deze en andere vragen gaan adviseurs Kristel Bohte en Marleen Hilhorst in gesprek met ECHA-specialisten die gepassioneerd zijn over het thema talentontwikkeling bij kleuters.

Aandacht voor verschillende invalshoeken

Tijdens de podcast (en voor degene die dat interessant vinden een vodcast), worden verschillende invalshoeken als het gaat om talentontwikkeling bij kleuters besproken. Waar de één talentontwikkeling bij kleuters vertaalt in het zien en waarderen van alle talenten van kleuters binnen verschillende ontwikkelingsdomeinen, denkt de ander eerder aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong en de tijdige signalering hiervan. Kristel en Marleen begeleiden scholen die graag een talentgerichte aanpak bij kleuters willen hanteren en zien hen vaak worstelen met de juiste balans tussen deze invalshoeken. Hoe kijken onze gasten hiernaar? Wat kunnen we leren van beide invalshoeken? We bespreken samen de werkzame elementen en gaan na hoe deze elkaar aanvullen.

  • Beluister hier de podcast.
  • Kijk je liever in plaats van alleen luisteren? Dan kun je hier de vodcast versie van het interview bekijken.
Edux werkt één jaar samen met RITHA

De pod- en vodcast zijn gemaakt ter ere van de éénjarige samenwerking van Edux met RITHA. RITHA staat voor Radboud International Training on High Ability en is een postacademische opleiding die wordt georganiseerd vanuit Radboud Centrum Sociale Wetenschappen. Binnen een korte keuzemodule binnen de RITHA opleiding kunnen studenten zich sinds kort verdiepen in het thema talentontwikkeling bij kleuters. Ook buiten de RITHA opleiding kan deze module worden gevolgd in cursus vorm. Het open inschrijvingen aanbod vind je hier. Wil je met heel je team de cursus volgen? Neem dan contact op met Marleen en/of Kristel voor meer informatie.

Meer weten? 

Wil je meer weten over ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen of meer- en hoogbegaafdheid? Neem contact op met Edux adviseurs Kristel Bohte of Marleen Hilhorst.

 

DOWNLOAD ARTIKEL ALS PDF