OVER EDUX

Nieuws

Edux VIB wordt PEB

28 september 2022

Video Interactie Begeleiding (VIB) wordt vanaf 1 januari 2023 Pedagogisch Educatieve Beeldcoaching (PEB). Een nieuwe naam die beter past bij de inhoud van onze opleiding en bij de expertise die we de afgelopen 20 jaar hebben opgedaan. We sluiten hiermee nóg beter aan bij de kinderopvang en het onderwijs.

Waarom een nieuwe naam?

Edux werkt al meer dan 20 jaar met beelden. Met name in de kinderopvang heeft het werken met Video Interactie Begeleiding (VIB) een grote ontwikkeling doorgemaakt. Door vragen vanuit de kinderopvang en het onderwijs hebben we de werkwijze van VIB de afgelopen jaren aangepast en doorontwikkeld. En daar past een nieuwe naam bij. We zijn dan ook blij en trots om vanaf 1 januari 2023 verder te gaan onder de naam Pedagogisch Educatieve Beeldcoaching (PEB)!

In ons huidige en vernieuwde curriculum kijken we vooral naar de signalen van het kind. Interactie kan een onderdeel zijn, maar door het kind centraal te houden kijken we breder. Het kan gaan over welbevinden, betrokkenheid, ontwikkelingsgericht werken, de sociale ontwikkeling, educatie, didactiek en de voorbereide speel leeromgeving.

wat verandert er?

Wat verandert, is de naam. Als je het PEB certificaat hebt behaald of het PEB kwaliteitscontract hebt afgesloten, ben je als professional geregistreerd en erkend Pedagogisch Educatieve Beeldcoach.

Wat ook verandert, is dat we met PEB op eigen benen gaan staan. Dit houdt in dat het AIT loslaten en we vanaf 2023 niet meer als steunpunt fungeren.

Inhoudelijk verandert er verder weinig. De inhoud en lengte van de opleiding blijven hetzelfde, net als de opleiders. De prijs blijft (op de normale inflatiecorrectie na) gelijk en de FCB-erkenning voor pedagogisch coach en de SKJ accreditatie blijven gewaarborgd. Ook aan onze kwaliteitscontracten met de kwaliteitskringen, supervisie en ontmoetingsdag – of met andere woorden onze kwaliteitsborging – verandert niets.

 

Kortom: met PEB blijven we ervoor zorgen dat kinderen goed gezien en begrepen worden!

 

Meer weten? 

Wil je meer weten over PEB of wat dit voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Kijk op onze website of neem vrijblijvend contact op met adviseur, PEB opleider en supervisor Ietje Corman.

 

DOWNLOAD ARTIKEL ALS PDF