OVER EDUX

Nieuws

Overname programma 'Werken met Baby's'

24 juni 2021

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) draagt per 15 juni 2021 het programma 'Werken met Baby's' over aan Edux. Dit door het Arbeidsmarktfonds Fonds Collectieve Belangen (FCB) erkende trainingsprogramma, is bestemd voor pedagogische medewerkers in de babyopvang. Edux en het NJi zijn verheugd dat dit succesvolle programma beschikbaar blijft voor de toekomst en het NJI heeft er alle vertrouwen in dat het bij Edux in goede handen is.

FCB aansluiting blijft gewaarborgd

Edux versterkt professionals in het onderwijs en de kinderopvang met advies, training en coaching. Zodat kinderen en jongeren kunnen opgroeien tot sociale, bekwame en zelfstandige volwassenen. En een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving van nu en de toekomst. Werken met Baby’s is een wetenschappelijk verantwoord programma en de FCB aansluiting blijft na overname gewaarborgd. Hiermee kunnen wij bijdragen aan een nog betere kwaliteit van gastouderopvang, kinderopvang en basisonderwijs.

Kinderen alle kansen geven

We zien het als onze opdracht om zo veel mogelijk kinderen, alle kansen te geven die zij nodig hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Werken met Baby's sluit qua uitgangspunten en inhoud aan op onze missie en ambitie, namelijk werken vanuit betrokkenheid en welbevinden van kinderen.


Waarom stopt het NJi met deze programma’s

Het NJi heeft zijn missie, visie en ambitie aangescherpt en gekozen voor het versterken van zijn publieke en onafhankelijke rol als kennisinstituut voor het brede jeugdveld. Sommige activiteiten passen niet goed meer bij die nieuwe rol. Daarom hebben we besloten om het programma Werken met Baby's niet meer zelf te verzorgen.

De overdracht van het programma wil niet zeggen dat we dit niet belangrijk vinden. Integendeel, het NJi ondersteunt juist het gebruik van kennis. Maar het gaat hier om marktgerichte activiteiten die beter door andere partijen kunnen worden opgepakt.

op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen van het trainingsaanbod Werken met Baby’s? We informeren je graag via onze nieuwsbrief, de website en social media kanalen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op adviseur Gerrie Compen.

 

DOWNLOAD ARTIKEL ALS PDF

Meld je aan voor de training 'Werken met baby's'

Meld je aan voor de 'hercertificering van de train de trainer'