OVER EDUX

Nieuws

Lessenserie Close reading bij de Kinderboekenweek 2024 (bovenbouw)

2 september 2024

De Kinderboekenweek staat weer voor de deur! Van 2 t/m 13 oktober staan kinderboeken en leesplezier centraal binnen het thema: Lekker eigenwijs! Daarom heeft onze adviseur Bas van den Brand een lessenserie ontworpen bij één van de thematitels van de Kinderboekenweek: Offline van Marco Kunst. De lessenserie is geschikt voor groep 6 t/m 8.

Offline.jpg

CLOSE READING TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK

Leesbevordering staat centraal in de Kinderboekenweek, maar is ook één van de opbrengsten van Close Reading. Bij Close Reading komen leerlingen tot dieper tekstbegrip. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Het boek Offline gaat over een stad in de toekomst in het jaar 2046 en daagt uit om met leerlingen na te denken over de toekomst. Dat maakt het ook eigenwijs, want niemand weet precies hoe die toekomst eruit ziet! Deze lessenserie stimuleert leerlingen op creatieve wijze na te denken over een stad in de toekomst.

CLOSE READING EN DIGITALE GELETTERDHEID

Taalvaardigheden zijn onlosmakelijk verbonden met onze digitale informatiesamenleving. Daardoor liggen er veel kansen om digitale geletterdheid te integreren in taalactiviteiten, zoals begrijpend lezen. In deze lessenserie wordt aandacht besteed aan (concept)kerndoel 9: Digitale technologie, de samenleving en de wereld. Door met leerlingen na te denken over de stad van de toekomst en in gesprek te gaan over de positieve en negatieve kant van digitale technologie voor mensen en de samenleving.

Meer weten? 

Wil je meer weten over (begrijpend)lezen, Close Reading of digitale geletterdheid? Neem vrijblijvend contact met op met één van onze adviseurs en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

DOWNLOAD lessenserie cr groep 6 t/m 8