OVER EDUX

Nieuws

Lessen Close Reading voor kinderboekenweek 2023

27 september 2023

De Kinderboekenweek staat weer voor de deur! Van 4 t/m 15 oktober staan kinderboeken en leesplezier centraal binnen het thema: Bij mij thuis! Daarom hebben onze adviseurs Bas van den Brand en Grard Blankers 3 lessenseries ontworpen bij 3 boeken die mooi aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek van dit schooljaar. Een lessenserie voor de onder-, midden en bovenbouw, zodat er schoolbreed aandacht kan worden besteed aan het thema van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweek-2023.png

close reading

Leesbevordering staat centraal in de Kinderboekenweek, maar is ook één van de belangrijke opbrengsten van Close Reading. Bij Close Reading komen leerlingen tot dieper tekstbegrip. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Lessen close reading binnen het thema 'bij mij thuis'

Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Daarom is het zo leuk om daar veel over te leren, door met elkaar te lezen! Wil je ook aan de slag met Close Reading tijdens de Kinderboekenweek? Hieronder vind je 3 volledige lessenseries:

  • Voor groep 1 t/m 3 bij het prentenboek ‘Samen gaan bouwen’ van Oliver Jeffers. Dit prentenboek is één van de thematitels van de Kinderboekenweek 2023.
  • Voor groep 4 t/m 6 bij het boek ‘De allerbeste mama van de hele wereld’ van Sébastien Perez.
  • Voor groep 6 t/m 8 bij het boek ‘Hoe voed ik mijn ouders op?’ van Stine Jensen en Frank Meester. Dit boek is één van de thematitels van de Kinderboekenweek 2023.

meer weten?

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met op met adviseurs Bas van den Brand of Grard Blankers en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

Download de gratis lessenserie voor groep 1 t/m 3

Download de gratis lessenserie voor groep 4 t/m 6

Download de gratis lessenserie voor groep 6 t/m 8