OVER EDUX

Nieuws

Lessen Close Reading tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024 (Onderbouw)

21 januari 2024

Binnenkort gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start! Van 24 januari t/m 3 februari 2024 worden op veel plekken weer voorleesfeestjes georganiseerd. De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met voorlezen begint een leven lang leesplezier! Onze adviseur Grard Blankers maakte een lessenserie Close Reading voor de groepen 1 t/m 3. 

prentenboek top 10

Ieder jaar wordt er voor de Nationale Voorleesdagen een Prentenboek Top 10 samengesteld en één prentenboek van het jaar gekozen. Uit deze Prentenboek Top 10 hebben wij een boek gekozen en daarbij een lessenserie Close Reading ontwikkeld. Wij kozen voor het boek 'Help! Een verrassing', geschreven door Miriam Bos; hét Prentenboek van het jaar 2024!


Help-een-verrassing.jpg

Close reading

Leerlingen komen bij Close Reading door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met rijke teksten, tot een dieper begrip en meer motivatie. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Op zoek naar meer lessenseries? Je kunt ze gratis downloaden in onze webshop.

meer weten?

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

 

DOWNLOAD lessenserie CR groep 1 t/m 3