OVER EDUX

Nieuws

Lessen Close Reading tijdens de Nationale Voorleesdagen

5 januari 2023

Binnenkort gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start! Van 25 januari t/m 4 februari worden op veel plekken weer voorleesfeestjes georganiseerd. De Nationale Voorleesdagen sluiten aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten voor te lezen in de klas. Onze adviseur Bas van den Brand maakte een lessenserie Close Reading voor de groepen 1 t/m  4 bij één van de boeken uit de Prentenboeken Top 10 om in te zetten tijdens de Voorleesdagen!

Prentenboeken Top 10

Ieder jaar wordt er voor de Nationale Voorleesdagen een Prentenboek Top 10 samengesteld en één prentenboek van het jaar gekozen. Het prentenboek van dit jaar dat volop in de belangstelling zal staan is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Omdat dit prentenboek vooral geschikt is voor peuters kozen wij voor onze lessen Close Reading één van de andere prentenboeken uit de top 10: ‘Ik ben Pipi niet!’, geschreven en geïllustreerd door Yvonne Jagtenberg.

Close Reading

Leerlingen komen bij Close Reading door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met rijke teksten tot een dieper begrip en meer leesmotivatie. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Lessen Close Reading tijdens de Nationale Voorleesdagen

Wil jij ook tijdens de Voorleesdagen aan de slag met Close Reading? Hieronder vind je de lessenserie bij het boek ‘Ik ben Pipi niet!’.

Meer weten?

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.Download de gratis lessenserie voor groep 1 t/m 4