OVER EDUX

Nieuws

Vertrek van directeur Joël van Raak bij Edux

26 maart 2024

Na jaren van toewijding en inspirerend leiderschap heeft directeur Joël van Raak aangekondigd Edux te verlaten. “Bijna twintig jaar ben ik verbonden aan Edux. Tien jaar als adviseur. Tien jaar als directeur, waarvan vijf jaar in het concerndirectieteam van Wij zijn JONG. Er staat een prachtige organisatie. Een mooi moment voor mij om afscheid te nemen en het leiderschap over te dragen aan een opvolger.”

Het vertrek van Joël markeert het einde van een tijdperk en het begin van een nieuw hoofdstuk voor Edux De afgelopen tien jaar heeft Joël aan het roer gestaan van Edux. Onder haar leiding heeft Edux een solide reputatie opgebouwd als toonaangevende speler in de jeugdketen. Haar visionaire benadering en vastberadenheid hebben bijgedragen aan het versterken van de positie van Edux in de branche en het bevorderen van de missie om duurzame gedragsveranderingen bij professionals te bewerkstelligen.

Joël: “We leven in een dynamische wereld. Kinderen en jongeren zijn de toekomst van onze maatschappij. Om hen alle kansen te geven om zich optimaal te ontwikkelen, zijn in het onderwijs en de kinderopvang sterke professionals nodig. Ik ben er trots op dat Edux al decennia lang door middel van coaching, training en opleiding een waardevolle bijdrage mag leveren aan het versterken van de jeugdketen.”

Joël vervolgt: “De sector is voortdurend in ontwikkeling. Dat geldt ook voor Edux. Bestaat het ideale moment om mijn vertrek aan te kondigen? Er staat een krachtig team van sterke adviseurs en trainers. De dienstverlening is breed en hoogwaardig. Klantevaluaties zijn lovend en onze bedrijfsresultaten zijn op orde. In die wetenschap heb ik de knoop doorgehakt om Edux per 1 mei los te laten en het stokje door te geven.” Om de continuïteit te borgen, wordt de werving voor een enthousiaste opvolger ad interim uitgezet door K+V.

De collega’s van Edux bedanken Joël voor haar buitengewone loyaliteit, bezielende leiding en onschatbare bijdragen aan de organisatie. Haar ondernemerschap en eigentijdse visie zullen als inspiratie blijven dienen voor toekomstige inspanningen van Edux.

Joël blikt terug op een geweldige tijd. “Edux zit in mijn hart. Ik ben trots op onze fantastische organisatie en vol vertrouwen in een mooie toekomst. De directeur doet er het minst toe. De collega’s maken het verschil en zij zullen de kenmerkende Edux-cultuur, de kwaliteit en het werkplezier behouden en verder uitdragen.”

Afscheid viert Joël op haar verzoek informeel en bescheiden met het team van Edux en met haar collega’s van het concerndirectieteam van Wij zijn JONG. “Na mijn afscheid neem ik een paar maanden de tijd om volledig af te schakelen, voordat ik mij verder ga oriënteren op toekomstige werkzaamheden, waarschijnlijk als toezichthouder. Dank voor alle steun, betrokkenheid en samenwerking de afgelopen jaren. Alle goeds en graag tot ziens!”

 

Meer weten? 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@edux.nl. De vacature is te bekijken via K+V.