OVER EDUX

Nieuws

Een nieuw leerlingvolgsysteem

11 januari 2024

De nieuwe generatie leerlingvolgsystemen (LVS) voor groep 3 t/m 8 zijn op de markt: Leerling in Beeld, DIA-LVS, IEP LVS, en BOOM LVS. Edux ontwikkelde een overzicht van de bestaande LVS-methodes.

Iedere basisschool in Nederland is verplicht om te werken met een leerlingvolgsysteem (LVS), ook wel een leerling- en onderwijsvolgsysteem (LOVS) genoemd. Hiermee houden scholen de voortgang en resultaten van de leerlingen bij. Overigens niet alleen van individuele leerlingen, maar ook van de groep en van de school als geheel. Er zijn verschillende goedgekeurde leerlingvolgsystemen op de markt en scholen mogen hier zelf een keuze in maken. Adviseur Miriam Huijsmans legt de leerlingvolgsystemen naast elkaar.

Leerlingvolgsystemen op een rij

Iedere school legt de ontwikkeling van kinderen vaste in een leerlingvolgsysteem. Op dit moment zijn de volgende aanbieders goedgekeurd:

  • Leerling in Beeld – Cito
  • IEP LVS – Bureau ICE
  • DIA LVS - Diataal
  • BOOM LVS – BOOM Test Onderwijs

Bij sommige leerlingvolgsystemen heb je alleen een totaalpakket, en bij anderen kun je heel gericht kiezen wat past bij jullie wensen. Edux heeft de verschillende LVS-systemen naast elkaar gezet. De uitgangspunten en praktische zaken staan in een overzichtelijke tabel in onderstaande download.

 
Meer weten? 

Wil je meer weten over toetsen, de leerlingvolgsystemen of heb je vragen over de implementatie hiervan? Neem vrijblijvend contact op met Edux en kijk of een van de adviseurs iets voor jou of jouw school kan betekenen.

 

DOWNLOAD ARTIKEL ALS PDF