OVER EDUX

Nieuws

5 tips voor digitaal lezen

26 april 2021

Mogelijk hebben jullie het mooie nieuws ook voorbij zien komen: onze partner prof. dr. Eliane Segers (wetenschappelijk directeur van het Expertisecentrum Nederlands en lid van de wetenschappelijke klankbordgroep van Digitalig) ontvangt een Vici-premie voor onderzoek naar de kansen en uitdagingen in het begrijpend lezen van digitale teksten.

De komende jaren zullen er dus veel nieuwe inzichten komen over dit onderwerp. Maar ook de afgelopen jaren is er natuurlijk al onderzoek gedaan naar dit onderwerp, dat Edux samen met het Expertisecentrum Nederlands benut in het programma Digitalig. Dat dit thema leeft op scholen, blijkt ook uit de vele reacties die we kregen op een recent Linkedin bericht, waarin we een paar inzichten over digitaal lezen deelden. Daarom delen we in dit artikel meer informatie en een aantal vervolgtips met jullie. 

Binnenkort verschijnt er een vervolgartikel over dit thema. En de inhoud kunnen jullie bepalen. Zijn jullie op school al een aardig eindje op weg met digitale informatievaardigheden van leerlingen? Of heb je juist een prangende vraag op dit gebied? Laat het ons weten! Dan nemen we jouw input mee bij  het volgende artikel.

 
Auteurs: Onze partner Martine Gijsel en collega Eva van de Sande. 


 

Lees hier meer en download artikel in pdf