Voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

Weer- en wendbaar werken.

16 mei 2024

Tijdens de training gaan we in op verschillende keuzes en uitdagingen waar jij als professional dagelijks voor komt te staan. 
In de bijeenkomsten leer jij, met ondersteuning van praktische werkvormen, methodisch handelen en hoe je dit bewust in kunt zetten bij moeilijk gedrag.  
 
Je leert hoe jij met een helikopterview kan ondersteunen bij het proces van kindontwikkeling. Na deze training hebben de professionals handvatten om actief te handelen bij moeilijk verstaanbaar gedrag met als doel te de-escaleren. 

“Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het eigen maken”

doelstellingen

  • Theoretische kennis van onderliggende methodiek. Technieken om de strijd te negeren en contact te maken via verschillende invalshoeken. 
  • Technieken om actief te luisteren en preventief te begrenzen en af te ronden. De volledige methode via werkvormen eigen maken. 
  • Bespreken van reflectieopdracht, oefenen van de methode met ondersteuning van acteur/trainer. 

De training is actief en fysiek.

Cursusinformatie

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers, leerkrachten, onderwijsassistenten en Jeugd- en gezinsprofessional.

Certificering en Accreditatie 
Bewijs van deelname bij een aanwezigheid van alle bijeenkomsten.
De training Weer- en wendbaar werken is Geaccrediteerd door SKJ, onder het nummer SKJ215224. Na afronding van de gehele training hebben de deelnemers recht op 11.50 registerpunten.


Data en tijden

16-05-2024 09.30 uur - 12.30 uur
23-05-2024 09.30 uur - 12.30 uur
30-05-2024 09.30 uur - 12.30 uur

 

 


Locatie
Edux locatie Ulvenhout (Tolweg 11, 4851 SJ, Ulvenhout)

Studiebelasting
3 uur per bijeenkomst X 3 = 9 uur.
1,5 uur Reflectie opdracht

Kosten
€ 823,25 p.p. (vrij van BTW)

Meer weten? 

Wil je meer weten over Weer- en wendbaar werken? Neem contact op met Teun Bevers | t.bevers@edux.nl | 06-21 30 63 08.

Inschrijven

De training zal alleen doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.  

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.