Voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

Event: Je lichaam als instrument

5 juni 2024

De emoties van sommige kinderen lopen gedurende de dag op en ineens is er dan die driftbui. Of herken je de kinderen die zich terugtrekken, na een dag vol prikkels op school. Wat je ook probeert, je komt maar niet tot écht contact. Wat doe je als praten niet meer helpt? Welke invloed heb jij als professional op het gedrag van kinderen en wat doe je met jouw invloed? Dan ben je bij dit event voor pedagogisch professionals op de juiste plek. 
 
Edux organiseert speciaal voor de pedagogisch professional die dagelijks met kinderen werkt het event "je lichaam als instrument". Twee van de meest vooruitstrevende trainingen op dit gebied worden tijdens dit event aangeboden. PEB (Pedagogisch Educatieve Beeldcoaching) waarbij je leert kijken naar het gedrag van kinderen en wat jouw invloed daarop is. En Weer- en wendbaar werken (psychofysiek trainen), om praktisch jouw gedachten, lichaam en emoties in balans te brengen bij het benaderen en begeleiden van kinderen.  
Tijdens dit event leer je te kijken naar kinderen en te handelen bij pedagogische vraagstukken rondom gedrag van kinderen uit je eigen praktijk!  
 
Kinderen laten ons ervaren wat wij kunnen doen! 
(Pedagogische psychofysieke basishouding, Weer- en wendbaar werken)  

Event-Je-lichaam-als-instrument-1.png

Door middel van psychofysieke oefeningen leer je te kijken naar signalen die kinderen geven en vanuit balans te handelen. Wat kunnen we doen met onze gedachten, maar vooral ook onze lichaamshouding bij de communicatie met kinderen? Hoe ervaar je signalen van kinderen en hoe handel je als professional? Hoe zorg je voor het gewenste pedagogisch effect op gedrag van een individueel kind of op de dynamiek van de groep door je eigen lichaamshouding bewust in te zetten? Jij leert jouw lichaam praktisch in te zetten om ondersteunend te kunnen zijn voor het maximaliseren van welbevinden, de betrokkenheid en de ontwikkeling van kinderen.  

Kinderen laten ons zien wat ze nodig hebben! 
(Pedagogisch educatieve beeldcoaching, PEB)  

Kinderen-laten-ons-zien-wat-ze-nodig-hebben.jpg

Met behulp van beeldmateriaal gaan we kijken naar signalen die kinderen geven. Wat kunnen we zien aan de verbale maar vooral ook de non-verbale communicatie en de lichaamshouding van kinderen? Wat betekenen deze signalen en wat kun je ermee als professional? Wat voor effect heeft je eigen lichaamshouding op een individueel kind en op de dynamiek van de groep? Vanuit de behoefte van kinderen gaan we samen kijken wat ondersteunend is voor het welbevinden de betrokkenheid en de ontwikkeling.

Praktische informatie

Programma

09:00-09:30 inloop
09:30-10:00 plenaire opening door Teun Bevers en Ietje Corman
10:00-11:00 workshop ronde 1
11:00-12:00 workshop ronde 2
12:00-13:00 borrel & bite (plenaire afronding en netwerken)

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers KO en Jeugd professionals, pedagogisch coaches en intern begeleiders.

Data en tijden

05-06-2024 09.30 uur - 13.00 uur

 

Locatie
Edux locatie Eindhoven (Beemdstraat 1, 5653 AM, Eindhoven)

SKJ-Punten:
Zowel de training Weer- en wendbaar werken en PEB zijn door het SKJ geaccrediteerde trainingen.
Ben jij SKJ-geregistreerd dan kan je het bewijs van deelname bij het SKJ opgeven voor 2,5 punten.

Kosten
€ 99,- p.p. (vrij van BTW).

Meer weten? 

Wil je meer weten over het event? 
Neem contact op met Teun Bevers | t.bevers@edux.nl | 06-21 30 63 08.

Inschrijven EVENT