digitalig monitor

Digitaal ontwikkelen start met het juiste inzicht

Het belang van digitale geletterdheid is nu duidelijker dan ooit. In korte tijd is er krachtig ingezet op het verweven van digitalisering in onderwijsdoelen en -kwaliteit.

Of jouw organisatie daar nu eerste stappen in wil maken, of al volop in beweging is: effectieve implementatie is kansrijker als je inzicht hebt in de vaardigheden en drempels van iedereen die betrokken is bij de verandering.

Met de Digitalig Monitor breng je overzichtelijk in kaart waar de kansen en knelpunten liggen voor ontwikkeling van je gehele team of organisatie. Wat hebben jullie nog nodig, waar liggen vragen en kansen, en over welke talenten beschikken jullie al? De Digitalig Monitor helpt jou en je team bij het formuleren van ontwikkeldoelen en visie om de beweging in gang te zetten én te houden.

Vijf onderbouwde stappen

Start-gesprek
Invullen monitor
Overzicht resultaten
Duiden en prioriteren
Je organisatie in beeld
 1. Startgesprek 
  Samen stellen we vast wat jullie belangrijk vinden en waar jullie focuspunten gaan liggen in het traject.  

 2. Invullen monitor 
  Deelnemers ontvangen een link naar de digitale vragenlijst. De vragen zijn toegespitst op de rol die de deelnemer in de organisatie heeft. 

 3. Overzicht resultaten 
  In een overzichtelijke rapportage presenteren we de resultaten van de Digitalig Monitor. Visueel wordt in één oogopslag duidelijk hoe je team of school ervoor staat en waar nog ontwikkelkansen liggen.  

 4. Duiden en prioriteren 
  De resultaten bekijken we samen vanuit het perspectief van jouw school. We bespreken wat ze betekenen, hoe ze passen in de ontwikkelingen van jouw organisatie en wat de eerstvolgende stappen zijn die jullie kunnen nemen.   

 5. Jouw organisatie in beeld  
  Je ontvangt een uitgebreide rapportage op maat. Hiermee kun je aan de slag om je team en school verder te ontwikkelen op het gebied van digitale geletterdheid. 

verankering

Het inzicht dat de Digitalig Monitor geeft, is voor teams en scholen een startpunt voor het verder ontwikkelen van digitale geletterdheid. Om de resultaten van de Digitalig Monitor blijvend te verankeren in jouw organisatie, kan het terugkoppelingsgesprek uitgebreid worden met:

 • Een infographic en inspiratiesessie voor het hele team.
 • Locatiespecifieke verwerking van de resultaten (bij meerdere vestigingen).
 • Effectmeting van een visie- of veranderkundig traject.
Liever direct contact?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan direct contact op met één van onze Digitalig-experts via digitalig@edux.nl.