Ons aanbod

De beweging die jouw organisatie vraagt: dat is de basis. Altijd. Daarom bepalen we samen de aanpak, op basis van de ontwikkelingen en behoeftes van jouw organisatie. Wil je alvast weten hoe een Digitalig traject eruit kan zien? Hieronder vind je als voorbeeld vijf bouwstenen waarmee je een traject zou kunnen vormgeven. Heb je een andere vraag? Van een inspirerende lezing of een vaardighedenscan tot aan een integrale aanpak binnen je organisatie: ons interdisciplinaire team staat voor je klaar!

PHOTO-2023-04-04-14-07-55.jpg

1. regie over media

Wil je kinderen en jongeren ondersteunen bij het tonen van mediawijs gedrag? Met behulp van het REGIESPEL kun je in de bovenbouw van het basisonderwijs en op de bso gericht aan mediawijsheid werken.

Uit onderzoek blijkt dat kennis en inzicht alleen niet voldoende zijn om kinderen en jongeren ook daadwerkelijk bewuster en kritischer met digitale media om te laten gaan. Digitale media lokken vaak impulsief en emotiegedreven gedrag bij kinderen en jongeren uit. Met behulp van het REGIESPEL gaan zij spelenderwijs aan de slag om juist op die momenten ook bewust en kritisch te blijven denken en handelen. Met behulp van verschillende opdrachten leren ze in het spel om vanuit herkenbare situaties, waarbij ze in contact komen met media, kritisch na te denken over de gevolgen. Daarnaast wordt gericht ‘stop-en-denkgedrag' gestimuleerd.

 • Eén REGIESPEL bestaat uit een pakket met daarin vijf losse spellen. Je kunt het spel met de hele klas of groep tegelijk spelen.
 • Bij het spel zit toegang tot de online leeromgeving inbegrepen, met daarin onder andere gerichte (les)activiteiten die je na het spelen van het spel kunt inzetten om mediawijsheid blijvend te stimuleren.
 • Leer effectief het spel inzetten en gericht mediawijsheid stimuleren door een bijbehorende workshop van een Digitalig-expert.

Het spel, de online leeromgeving en een workshop van een Digitalig-expert: vanaf € 850,-.

Het spel los inclusief online leeromgeving kost € 482,79 (inclusief btw).


 

Impact-spel.jpg

2. Draagvlak en kennis

Vergroot kennis over en draagvlak voor digitale geletterdheid in jouw organisatie met het Imp@ctspel. Welke impact heeft digitalisering op jouw onderwijs, en op welke vlakken willen jullie impact maken in de kindontwikkeling? Met dit bordspel bespreek je digitale dilemma’s, grappige persoonlijke vragen en actuele casussen. Het Imp@ctspel ondersteunt je om samen tot een visie op digitale geletterdheid te komen en levert een duidelijk beeld op van do’s en don’ts voor jouw team of organisatie op de thema’s die opgenomen gaan worden in het curriculum.

 • Bordspel inclusief pionnen, zandloper, impactmunten, handleiding, en twee soorten spelkaarten die voor diverse werkvormen gebruikt kunnen worden. Dit spel blijft in je bezit.
 • Begeleiding van een spelsessie door een Digitalig-expert.
 • Evaluatiegesprek met een Edux-adviseur, inclusief tips & tricks.

Meer informatie over het Imp@actspel lees je hier.

Het spel, de teambegeleiding door een Digitalig-expert en het evaluatiegesprek met praktische tips: vanaf € 585,-.

Het spel los: € 151,25 per stuk (inclusief 21% btw, exclusief verzendkosten); vanaf 3 stuks € 121,- per stuk (inclusief 21% btw, exclusief verzendkosten).


 

laat-je-niet-switchen.png

3. Analyseren

Meten is weten! De Digitalig Monitor brengt de behoeftes, drempels en kennis over digitale geletterdheid van jouw team of organisatie in beeld. We combineren kwantitatieve data met kwalitatieve inzichten van jouw werkgroep of team. De inzichten krijg je in een rapport samen met concrete implementatietips. Veranderen vanuit inzicht geeft je team een stem, en maakt je traject doelgericht.

· Startgesprek om samen doelen en betrokkenen te bepalen voor de Monitor.
· Afname van de Monitor, gecoördineerd door een Digitalig-adviseur.
· Heldere rapportage met visuele presentatie van resultaten.
· Terugkoppelingsgesprek om samen resultaten te duiden.
· Definitieve rapportage op maat met implementatietips.

Het starttarief van de Digitalig Monitor is € 599,- (vrijgesteld van btw). Voor dit bedrag wordt de Digitalig Monitor afgenomen en ontvang je een rapportage met implementatietips.

Liever een traject op maat voor jouw school of stichting? De Digitalig Monitor is uit te breiden met onderstaande elementen. Bespreek je wensen met de Digitalig adviseur en ontvang van ons een offerte op maat:

· Uitgebreide voor- en nabespreking op maat met een adviseur.
· Aandacht voor visieontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid binnen jouw schoolplan of koersplan.
· Vanuit het perspectief van jouw school de eerstvolgende stappen bepalen.
· Een goede basis voor een gedegen plan van aanpak voor de toekomst.

Meer informatie over de Digitalig Monitor lees je hier.


 

ED_507120_Pakketten_figuur_v3_Tekengebied-1-1.jpg

4. Leren

Jij en je team doen meer kennis en inspiratie op over digitale geletterdheid. Ook wordt het hoe en waarom van bewust en kritisch handelen besproken. In twee teambijeenkomsten worden actuele inzichten en direct toepasbare voorbeelden gedeeld. Tussentijds kun je met een van de Digitalig adviseurs afstemmen over het opdoen van ervaringen in de eigen groep.

 • Intakegesprek om samen doelen en opzet af te stemmen.
 • Twee teambijeenkomsten met actuele kennis en direct toepasbare voorbeelden.
 • Eerste ervaringen opdoen in je eigen groep.

Vanaf € 1.000,-


 

ED_507120_Pakketten_figuur_v3-02.png

5. Implementeren

Verdiepende professionalisering op het onderwerp bij je hele team, met als doel implementatie in de groepen. Integratie in visie en activiteiten zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Ook ervaren jullie hoe je kinderen kunt stimuleren om bewust en kritisch te handelen. Je team gaat geïntegreerd en laagdrempelig aan de slag met stap-voor-stap ondersteuning en concrete materialen. Digitalig biedt daarvoor materialen om het leerproces van kinderen goed te begeleiden. Bijvoorbeeld met gesprekskaarten om redeneervaardigheden van kinderen te stimuleren, EDI-lessen over digitale vaardigheden, en uitgewerkte activiteiten om geïntegreerd en praktisch met het thema aan de slag te gaan.

 • Intakegesprek om samen doelen en opzet af te stemmen.
 • Twee scholingsmomenten en twee coachingsmomenten (inclusief trainingsmap).
 • Gebruik van kant en klare materialen en bronnen om direct te starten.

Vanaf € 2.100,-


 

ED_507120_Pakketten_figuur_v3-03.png

6. Integreren en verduurzamen

Aan de slag met het borgen van digitale geletterdheid in je organisatie. Daarvoor bieden we verdiepende professionalisering op het gekozen thema binnen digitale geletterdheid. Ook gaan we samen aan de slag met de integratie van doelen in jullie visie en dagelijks handelen. Daarnaast is er aandacht voor de pedagogisch-didactische versterking van je team om kinderen te stimuleren bewust en kritisch te handelen. Zo kun je digitale geletterdheid integreren in je aanbod én begeleiding, en vormt het gaandeweg een natuurlijk onderdeel van het dagelijks handelen in jouw organisatie.

 • Intakegesprek om samen doelen en opzet af te stemmen.
 • Drie scholingsmomenten met verdiepende professionalisering over het thema en pedagogisch-didactische doorontwikkeling op het stimuleren van bewust en kritisch handelen.
 • Twee intervisiemomenten.
 • Twee coachingsmomenten op de werkvloer.

Vanaf € 4.000,-


 

< Terug

Liever direct contact?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan direct contact op met één van onze Digitalig-experts via digitalig@edux.nl.