imp@ctspel

Samen naar draagvlak voor digitale geletterdheid

Om digitale geletterdheid een goede plek te kunnen geven in je onderwijsaanbod, is draagvlak en kennis essentieel. Maar hoe krijg je jouw onderwijsteam in beweging om één gedeelde en gedragen richting op te gaan?

Met het Imp@ctspel verhoog je spelenderwijs het urgentiebesef en de kennis van je team of organisatie. Welke impact heeft digitalisering op jouw organisatie? En welke impact willen jullie op kindontwikkeling maken? Het bordspel helpt je team om samen te reflecteren op dagelijkse situaties. En op de thema’s die een vaste plaats gaan krijgen in het curriculum. Het resultaat van een spelsessie: een krachtig standpunt dat door je hele team wordt gedragen.

Het Imp@ctspel brengt je team in beweging

Edux ontwikkelde in samenwerking met Kleine Grote Denkers het Imp@ctspel. Een inspirerende en motiverende manier om te ervaren hoe de digitalisering in ons dagelijks handelen zit verweven. Je komt herkenbare casussen tegen voor professionals en gaat met concrete vragen in gesprek over kindontwikkeling. Het Imp@ctspel heeft zich bewezen als een toegankelijke manier om je hele team inzicht te laten krijgen in het thema digitale geletterdheid.

Hoe werkt het?

Met dit bordspel kijk je spelenderwijs naar de impact van digitalisering. Met digitale dilemma’s, grappige persoonlijke vragen en casussen van nu én de nabije toekomst bepalen jullie de do’s en don’ts voor digitale geletterdheid in jullie organisatie.

Je speelt het Imp@ctspel samen met je werkgroep of hele team. Een Digitalig-adviseur begeleidt het proces. Hij of zij houdt jullie prioriteringen en standpunten bij. Die inzichten krijgen jullie in een terugkoppeling van de sessie. Zo ontdekt je onderwijsteam samen welke thema’s belangrijk zijn, welk standpunt jullie daarbij innemen en op welke vlakken jij en je team daarmee impact willen maken bij kinderen.

Het spel kan, behalve met professionals, ook met kinderen (vanaf 10 jaar) worden gespeeld. De perfecte activiteit om digitale geletterdheid met burgerschap te combineren!

Kosten

impactspel.jpg

Liever direct contact?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan direct contact op met één van onze Digitalig-experts via digitalig@edux.nl.