Digitalig

Digitaal met een goed verhaal

Waaier-edux.pngDigitalig is het professionaliseringsprogramma over digitale geletterdheid dat jou als onderwijsprofessional uit het onderwijs of opvang ondersteunt in het stimuleren van bewust en kritisch digitaal gedrag bij kinderen. En met Digitalig zorgen we ervoor dat jij digitale geletterdheid bij kinderen kan stimuleren, ongeacht jouw vragen en vaardigheden op dat gebied. Want dit professionaliseringsprogramma houdt rekening met de wisselende digitale vaardigheden van professionals zelf.

Met Digitalig focussen we niet op de ‘digitale kunstjes’, maar stimuleren we de kennis en kernvaardigheden op het gebied van digitale geletterdheid. Zodat zowel kinderen als onderwijsprofessionals regie kunnen nemen over media, ict en internet. Dat doen we vanuit onze REGIE-uitgangspunten:

  • Rijke context

  • Expliciete instructie
  • Gesprekken centraal
  • Impulscontrole stimuleren
  • Evalueren en analyseren

Deze uitgangspunten komen terug in onze praktische en onderbouwde driedelige aanpak, die aansluit bij de context en behoeftes van jouw school of organisatie. Deze aanpak wordt regelmatig doorontwikkeld en afgestemd samen met wetenschap en praktijk.

ED_438722_Regisseur_illustratie-06-1.png

ED_501920_Iconen_los-05.pngPraktisch en geïntegreerd

ED_501920_Iconen_los-06.pngWetenschap
als basis

ED_501920_Iconen_los-07.pngSamen sterk

ED_501920_Iconen_los-08.pngKorte en lange
termijn


 

Liever direct contact?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan direct contact op met één van onze Digitalig-experts via digitalig@edux.nl.