Digitalig

Digitaal met een goed verhaal

Digitalig is een samenhangend programma om de probleemoplossende en digitale vaardigheden van kinderen te stimuleren. Het programma leert jou als professional om digitale geletterdheid laagdrempelig te integreren in je dagelijkse werk. Met mediawijsheid, computational thinking, informatievaardigheden en ICT-vaardigheden leer je kinderen bewust om te gaan met alle technologische mogelijkheden.

Digitalig is ontwikkeld in co-creatie met de wetenschap en educatiepartners. Het programma is bedoeld voor professionals in primair onderwijs, voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang.

Hoe technologieën zich gaan ontwikkelen, kan niemand beloven. Wat we met Digitalig wél beloven: jij en je organisatie kunnen alle ontwikkelingen vol vertrouwen tegemoetzien. Omdat je op een concrete, beproefde en op jou afgestemde manier werkt aan de kennis, vaardigheden en ervaringen die daarvoor nodig zijn.

ED_501920_digitalig_graphic_zonder_titel_Tekengebied-1-kopie.png

ED_501920_Iconen_los-05.pngPraktisch en toegankelijk

 • Eenvoudige instructies.

 • Herkenbare structuur.

 • (Les)materiaal passend bij de belevingswereld.

 • Geïntegreerd binnen eigen activiteiten of leerlijnen.

ED_501920_Iconen_los-06.pngWetenschap
als basis

 • Ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers en educatieve partners.

 • In de praktijk getest door BSO, PO en VO.

ED_501920_Iconen_los-07.pngSamen sterk

 • Stap voor stap ondersteuning van professionals.

 • Ontwikkeling van professionals én kinderen in samenspel.

ED_501920_Iconen_los-08.pngKorte en lange
termijn

 • Laagdrempelige opstart.

 • Procesgerichte aanpak op probleemoplossend vermogen.

 • Integrale borging binnen organisatie.

Hoe werken we?

Digitaal vaardig zijn is meer dan alleen de juiste kennis hebben en trucjes gebruiken. Dat is ook precies waar Digitalig verder gaat. Naast het vergroten van kennis leren we je ook om heldere instructies en uitgebreide interactiemogelijkheden in te zetten. Want ontwikkelen doe je samen.

Edux staat naast je en helpt je stap voor stap op weg. We kijken samen naar wat jij als professional en je organisatie nodig hebben. Met praktische voorbeeldmaterialen, doelgerichte interactievaardigheden en visuele, stapsgewijze instructies. Actuele en lokale thema’s komen aan bod in een beproefde en herkenbare aanpak.

ED_507220_Hoe_werken_we_figuur_Tekengebied-1.jpg

Leeractiviteiten

Neem de kinderen mee op expeditie. Onze materialen en spellen zorgen voor leersituaties die aansluiten bij hun belevingswereld. Sport, spel, favoriete kleding. Digitale componenten zijn laagdrempelig toegevoegd, om zo een grote groep aan te spreken.

Voel jij je als professional niet altijd op je gemak als je digitale middelen in de klas gebruikt? Hiervoor hebben we instructies in beeld gebracht, stap voor stap. Zodat jij de kinderen vooruit kan helpen, ervaring of niet.

Met onze taalgerichte aanpak kun jij expliciet het probleemoplossend vermogen van de kinderen stimuleren. Je leert hun redeneringen te verrijken door met ze in gesprek te gaan: de juiste vragen stellen, doorvragen, hardop denken, reflecteren. Zo leer je kinderen écht kritisch en creatief denken.

Programma-opbouw
Inspireren en begrijpen
Implementeren
Integreren en verduurzamen

Programma-opbouw

De beweging die jouw organisatie vraagt: dat is de basis van onze aanpak. Altijd. Digitalig is maatwerk: samen bepalen we wat nodig is om jouw doelstellingen te behalen.

De opbouw van Digitalig is daarom schaalbaar en vindt op meerdere gebieden aansluiting binnen jouw organisatie. We hebben een drietal bouwstenen waarmee we het programma van Digitalig opbouwen en kijken daarbij samen met je waar het zwaartepunt ligt voor jouw situatie. Van een inspirerende lezing of een vaardigheden-scan tot aan integrale aanpak binnen je organisatie: alles is mogelijk. We passen Digitalig aan op jouw behoeftes.

Heeft jouw organisatie net iets anders nodig? Dat kan natuurlijk. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We horen je graag!

Jij en je team doen meer begrip én inspiratie op over het hoe en waarom  van digitale vaardigheden. Ook zet je eerste stappen met interactievaardigheden.

Wat krijg je?

 • Intakegesprek en twee teambijeenkomsten.  
 • Verdieping op technologieën.
 • Eerste ervaringen opdoen in je eigen groep.

Vanaf € 1.000,-

Verdieping op het onderwerp en in de aanpak. Op basis van gekozen thema’s brengen we digitale en mediawijsheid voor jou, je team en de kinderen in de praktijk. Iedereen kan met Digitalig aan de slag dankzij laagdrempelige ondersteuning op maat en materialen die op jou zijn afgestemd.

Wat krijg je?

 • Intakegesprek en gezamenlijke keuze voor lokaal thema of vraagstuk
 •  Twee teambijeenkomsten en twee coachingsmomenten.  
 • Gebruik van kant en klare materialen en bronnen om direct te starten.

Vanaf € 2.100,-

Ervaar hoe je probleemoplossend kunt werken door technologie toe te passen en makkelijk in te bedden in je aanbod. Je ontdekt hoe je kinderen kunt ondersteunen en stimuleren om eigen oplossingen voor problemen te bedenken. 

Wat krijg je?

 • Intakegesprek en gezamenlijke keuze voor lokaal thema of vraagstuk.
 • Drie teambijeenkomsten over didactische doorontwikkeling op de gekozen thema’s. Welke rol speel jij hierin als professional? 
 • Drie coachingsbijeenkomsten op de werkvloer.
 • Optioneel: Effectmeting: wat is de status van de kennis en vaardigheden van de medewerkers?  

 Vanaf € 4.000,-

Edux Digitalig is ontwikkeld in samenwerking met: