OVER EDUX

Nieuws

Lessenserie Close Reading - Koekjes bakken

7 juni 2024

Zeg nu zelf: Niets is toch leuker dan samen met kinderen koekjes bakken? Maar om koekjes te kunnen bakken, moet je ook een recept kunnen lezen én kunnen begrijpen. 

Adviseur Ellen Speekenbrink gaat in deze lessenserie met je aan de slag met een recept uit het boek '50x KOEKJES' (Laura Kieft). Gedurende de lessenserie verdiepen we ons steeds meer in het recept. 'Wat zie je aan de tekst?', 'Welke ingrediënten worden benoemd?', 'Kun je de smaak voorspellen?' en 'Wat is het effect op het eindproduct als ik dit toevoeg?'

En eerlijk is eerlijk; hoe leuk is het als je deze tekst met je leerlingen doorgrond hebt, om dan ook daadwerkelijk samen deze koekes te gaan bakken!

Close Reading

Leerlingen komen bij Close Reading door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met rijke teksten, tot een dieper begrip en meer motivatie. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Op zoek naar meer lessenseries? Je kunt ze gratis downloaden in onze webshop.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

 

Download lessenserie CR groep 6 t/m 8