OVER EDUX

Nieuws

Lessenserie Close Reading bij het thema 'vakantie en reizen'

24 juni 2024

De zomervakantie komt er weer aan. De periode waar veel gezinnen eropuit trekken en op vakantie gaan in het binnenland of het buitenland. Een mooie gelegenheid om in de periode voorafgaand aan de zomervakantie met kinderen te lezen over vakantie en reizen. Meteen na de zomervakantie kan natuurlijk ook, aan het begin van het schooljaar.

Onze adviseurs maakten deze lessenserie Close Reading voor groep 1 t/m 3 bij het boek 'Olifantje gaat op reis' van  Annemarie van Haeringen & Ao De.

Tijdens het lezen en doorgronden van de tekst komen leerlingen er achter dat er op reis heel veel nieuwe dingen te zien en ervaren zijn. Dat kan ook een beetje spannend zijn. Je moet dan wennen aan allemaal nieuwe dingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de manieren waarop je kunt reizen (hoe) en de plekken waar je naartoe kunt reizen (waar). Een leuke manier om aandacht te geven aan de vakantieplannen of -ervaringen van leerlingen. 

Olifantje-gaat-op-reis.jpg

CLOSE READING

Leerlingen komen bij Close Reading door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met rijke teksten, tot een dieper begrip en meer motivatie. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Op zoek naar meer lessenseries? Je kunt ze gratis downloaden in onze webshop.

Meer weten? 

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

 

DOWNLOAD ARTIKEL ALS PDF