OVER EDUX

Nieuws

Lessen Close Reading voor het thema 'Nieuwe vrienden'

7 september 2023

Bij de start van het nieuwe schooljaar staan het leggen van nieuwe sociale contacten en het maken van nieuwe vrienden centraal. Wil jij met je leerlingen aan de slag met Close Reading binnen dit thema? Edux adviseur Grard Blankers maakte een lessenserie met het thema Nieuwe Vrienden voor de groepen 1 en 2, bij het boek 'Beer zoekt een beste vriend'van Petr Horácek.

Beer-zoekt-een-beste-vriend.jpg

close reading

Leerlingen komen bij Close Reading door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met rijke teksten tot een dieper begrip en meer leesmotivatie. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

lessen close reading met het thema vrienden

Het schooljaar is net gestart. Een nieuwe groep, een nieuwe klas. Hoe maak je dan nieuwe vrienden? In de gouden weken is dit een speerpunt waar eenieder in de klas mee bezig is.
Er zijn diverse mooie verhalen en (prenten)boeken over dit thema, waaronder dit verhaal over de beer die een beste vriend zoekt. De leerlingen leren door dit prentenboek dat wanneer je samen iets doet en elkaar helpt dat het dingen makkelijker kan maken. Ook ervaren de leerlingen dat vrienden vinden soms gebeurt op momenten wanneer je het juist niet verwacht. Een leuke introductie om dieper met dit thema aan de slag te gaan de komende weken.

Wil jij ook met het thema ‘nieuwe vrienden’  aan de slag tijdens de lessen Close Reading? Download de gratis lessenserie.


Download de gratis lessenserie
voor groep 1-2