OVER EDUX

Nieuws

Lessen close reading bij thema Sinterklaas

16 november 2022

Het is niemand ontgaan: Sinterklaas is weer in het land! Zeker in de onderbouw staan deze weken volledig in het teken van dit kinderfeest. Dit thema leent zich ook prima om met Close Reading aan de slag te gaan. Edux maakte bij het prentenboek “Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas” een lessenserie bestemd voor groep 1 t/m 3.

Close reading

Bij Close Reading maken we gebruik van rijke teksten, die bijvoorbeeld afkomstig zijn uit mooie kinderboeken. Leerlingen komen door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met deze teksten tot een dieper begrip en meer leesmotivatie. Aan de hand van tekstgerichte vragen worden leerlingen gestimuleerd om een boek of tekst echt te doorgronden.

Lessen bij het thema Sinterklaas

Wil jij ook in de sinterklaastijd aan de slag met Close Reading? Hieronder vind je een lessenserie voor groep 1 t/m 3 bij het prentenboek “Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas” van Ted van Lieshout en Philip Hopman.

Boek.png

Meer weten?

Wil je meer weten over (begrijpend) lezen of Close Reading? Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer of Edux jou of jouw team kan ondersteunen.

Download de gratis lessenserie voor groep 1 t/m 3

Meer weten?

Bekijk ons aanbod van trainingen of neem dan contact op met een van onze adviseurs of trainers.