DAAD

NEEM HET OP VOOR VERBETERING

Video-interactiebegeleiding (VIB) / Pedagogisch Educatieve Beeldcoaching (PEB)

 

Video Interactie Begeleiding (VIB) wordt per 1 januari Pedagogische Educatieve Beeldcoaching (PEB)

Wanneer je met aandacht naar kinderen kijkt, kun je veel van ze leren. Je kunt zien wat ze je vertellen en ze daardoor beter begrijpen. Video-interactiebegeleiding, afgekort VIB, is een effectief middel om betekenis te kunnen geven aan de initiatieven van kinderen en pedagogische kwaliteit te verhogen. Met korte video-opnamen wordt de praktijk in beeld gebracht. Analyse van de beelden geeft vervolgens inzicht. Tijdens de verschillende opleidingen rondom video-interactiebegeleiding leer je beelden goed analyseren. Ook leer je coaching technieken waarmee je professionals en team in ontwikkeling zet. 

Video-interactiebegeleiding wordt ook gebruikt als aanvulling op trainingen om theorie en vaardigheden te implementeren in de praktijk. Bijvoorbeeld bij baby- en VVE-trainingen.

‘Wij leren professionals betekenisvol naar kinderen kijken’

Wetenschappelijk getoetst
Video-interactiebegeleiding is een laagdrempelig, effectief én wetenschappelijk getoetst instrument. Het heeft positieve en blijvende effecten op pedagogische kernwaarden.

Net als VVE-training stimuleert video-interactiebegeleiding de kwaliteit van pedagogisch professionals. Een studie onder leiding van hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink laat zien dat het combineren van deze twee manieren van leren nog efficiënter en effectiever is.

Opleidingen Video-interactiebegeleiding
Er zijn diverse VIB opleidingen mogelijk. Bekijk hier het overzicht van de verschillende opleidingen. Diverse VIB-opleidingen worden afgesloten met een FCB-erkend certificaat. Na afronding sluit je een kwaliteitscontract af om je certificaat te behouden en in ontwikkeling te blijven.


Inschrijven

Bekijk de agenda voor meer informatie over de VIB-opleiding én om je in te schrijven voor de opleiding. Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen én het is mogelijk een training op maat te laten maken. Staat jouw specifieke wens er niet tussen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk de agenda sluit een kwaliteitscontract af

gratis adviesgesprek aanvragen?

Bel voor een afspraak of laat hier je gegevens achter.