Voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

Weer- en wendbaar werken. In de kinderopvang en het onderwijs

1 november 2023

Tijdens de training gaan we in op verschillende keuzes en uitdagingen waar jij als pedagogisch professional dagelijks voor komt te staan. 
In de bijeenkomsten leer jij, met ondersteuning van praktische werkvormen, methodisch handelen en hoe je dit bewust in kunt zetten bij moeilijk gedrag.  
 
Jij als pedagogisch professional leert hoe jij met een helikopterview kan ondersteunen bij het proces van kindontwikkeling. Na deze training hebben de pedagogisch professionals handvatten om actief te handelen bij moeilijk verstaanbaar gedrag met als doel te de-escaleren. 

doelstellingen

  • Theoretische kennis van onderliggende methodiek. Technieken om de strijd te negeren en contact te maken via verschillende invalshoeken. 
  • Technieken om actief te luisteren en preventief te begrenzen en af te ronden. De volledige methode via werkvormen eigen maken. 
  • Bespreken van reflectieopdracht, oefenen van de methode met ondersteuning van acteur/trainer. 

De training is actief en fysiek.

Cursusinformatie

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en onderwijsassistenten.

Certificering
De deelnemers krijgen na afloop (indien zij aan de eisen van de training hebben voldaan) een bewijs van deelname. Hiermee kunnen deelnemers hun ervaring en kennis zichtbaar maken.

Data en tijden

01-11-2023 13.30 uur - 16.30 uur
22-11-2023  13.30 uur - 16.30 uur 
29-11-2023 13.30 uur - 16.30 uur

 

 


Locatie
Edux locatie Eindhoven (Beemdstraat 1, 5653 AM, Eindhoven)

Studiebelasting
9 uur.

Kosten
€ 820,- p.p. (vrij van BTW)

Meer weten? 

Wil je meer weten over Weer- en wendbaar werken? Neem contact op met Teun Bevers | t.bevers@edux.nl | 06-21 30 63 08.

 

Inschrijven

 

De training zal alleen doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.  

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.