Trainingen voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

+ VERSCHILLENDE TRAININGEN IN HET STAP-SCHOLINGSREGISTER

 

Wat als een taal leren niet vanzelf gaat

26 september 2023

Bij sommige kinderen gaat het leren van een taal niet vanzelf. Of dit nu om de moedertaal of een tweede taal gaat. Bij sommige kinderen is het verwerven van taal niet zo vanzelfsprekend als bij anderen. Wil je weten hoe je als pedagogisch medewerker tijdens spel en interactiemomenten taalaanbod, taalkansen en taalfeedback kunt bieden, zodat je de taalontwikkeling van het kind stimuleert? Dan is deze e-learning met online intervisie zeker iets voor jou.

doelstellingen

Je krijgt handvatten voor de drie taalgroeimiddelen: taalaanbod, taalkansen en taalfeedback. 
Je krijgt handvatten voor het stimuleren van taal tijdens interacties en spel.  
Je leert aan de hand van intervisie wat jouw groeimogelijkheden zijn, zodat je de taalvaardigheden van kinderen nog scherper kunt stimuleren. 
 

Cursusinformatie

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers.


Opzet
Je start met het volgen van een bijeenkomst middels e-learning wanneer het jou uitkomt. Deze training duurt circa 45 tot 60 minuten. Er wordt gezorgd voor voldoende afwisselende elementen, zodat de training inspirerend blijft. Na het volgen van de e-learning volgt er een huiswerkopdracht. De huiswerkopdracht dient per mail ingezonden te worden, zodat je persoonlijk en op maat feedback kunt ontvangen. Tevens kun je bij de huiswerkopdracht jouw leervragen opstellen, zodat we hier samen verder op kunnen ingaan tijdens de online intervisie. De online intervisie vindt plaats samen met andere deelnemers.


Data en tijden
26-09-2023 (start e-learning).
31-10-2023 (uiterlijke datum inlevering huiswerkopdracht per mail).
13-11-2023 (online intervisiemoment via teams).


De cursus zal doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.

Locatie
Online training.


Studiebelasting
E-learning: circa 45 à 60 minuten 
Huiswerkopdracht: maximaal 3 uur  
Online intervisie: 1 uur. 

Certificering 
Certificaat na het volgen van de e-learning, het maken van de huiswerkopdracht & deelname aan het intervisiemoment. 

 

Kosten
€ 295,- p.p. (vrij van BTW).

  

Meer weten? 

Wil je meer weten over "Wat als een taal leren niet vanzelf gaat"? Neem contact op met Nicole Slot | n.slot@edux.nl | 06-50199722.

 

Inschrijven

 

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.