Voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

Scholing train-de-trainer werken met baby’s.

6 juni 2024

Vanaf 15 juni 2021 is Edux de trotse eigenaar van de training Werken met Baby’s. De training is door het NJi ontwikkeld. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van baby’s en babyopvang en heeft de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) gezorgd voor aangescherpte eisen. Edux heeft in nauwe samenwerking met het NJi de cursus Werken met Baby’s aangepast. De vernieuwde versie is goedgekeurd door FCB, waardoor een soepele overgang mogelijk is. 
Wil je de training Werken met baby’s gaan geven? Dat kan. Edux verzorgt vanaf nu de train-trainer scholingsbijeenkomsten voor trainers. 
 
Je maakt in deze scholing kennis met de inhoud, materialen en werkvormen van de training. Je ontvangt de vernieuwde cursusmap, werkboek voor cursisten, uitgewerkte presentaties en beeldmateriaal.  
De training “werken met Baby’s” is gebaseerd op ‘ervarende leren’ gecombineerd met beeldcoaching. In de geactualiseerde training staan de interactievaardigheden centraal maar is ook aandacht voor de taalontwikkeling, motorische en de sociaal emotionele ontwikkeling van de baby. Het effect van de training wordt versterkt als de onderwerpen aan bod blijven komen tijdens de begeleiding en de teamoverleggen. Deze training voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet IKK. Als je de scholing hebt afgerond ontvang je een bewijs van deelname en kan je bij Edux certificaten aanvragen voor door jou getrainde pedagogisch medewerkers. 

 

doelstellingen

  • Na deze scholing ben je gekwalificeerd om als branche erkende scholing Werken met baby’s (geactualiseerd) te geven. 
  • Je weet hoe de cursus is opgebouwd.  
  • Je weet hoe je met cursisten de interactievaardigheden en de ontwikkeling van de baby kan bespreken. 
  • Uitwisseling van praktische en wetenschappelijke kennis. 
  • Je gaat naar huis met concrete handvatten voor 8 bijeenkomsten, beeldmateriaal en werkvormen die je tijdens de cursus kan inzetten. 

Cursusinformatie

Doelgroep
Interne trainers van kinderopvangorganisaties, externe trainers (ROC-docenten, trainers van adviesbureaus of zelfstandige trainers met kennis van 0-jarigen)

Vereiste vooropleiding

HBO of MBO 4 met aanvullende scholing HBO beleidsmedewerker/coach; pedagogiek 0-4 jaar. Kennis van het werken in een babygroep en/of scholing werken met 0-jarigen.

Opzet
De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 7 uur. De cursisten krijgen vooraf een lees- en kijkopdracht. Tussen de 2 bijeenkomsten bestudeer je de inhoud van het digitale kanaal.

Certificering
De deelnemers krijgen na afloop (indien zij aan de eisen van de training hebben voldaan) een certificaat. Hiermee kunnen deelnemers hun ervaring en kennis zichtbaar maken.

Data en tijden

06-06-2024 10.00 uur - 16.30 uur
25-06-2024  10.00 uur - 16.30 uur

 

 

Locatie
Edux locatie Ulvenhout (Tolweg 11, 4851 SJ, Ulvenhout)

Studiebelasting
48 uur (2 Bijeenkomsten en voorbereiding en zelfstudie)

Kosten
€ 1100,- p.p. (vrij van BTW)

Meer weten? 

Wil je meer weten over de scholing train-de-trainer werken met baby’s? Neem contact op met Gerrie Compen | g.compen@edux.nl | 06-10 58 74 81.

 

Inschrijven

 

De training zal alleen doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.  

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.