Trainingen voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

+ VERSCHILLENDE TRAININGEN IN HET STAP-SCHOLINGSREGISTER

 

Pedagogische keuzes en uitdagingen op de bso 4-12 jaar | STAP

31 mei 2023

Weten wat te doen wanneer je niet weet wat te doen of wanneer je twijfelt of je het goede doet. 
In deze 5 bijeenkomsten ga jij samen met twee trainers vanuit Edux, vanuit hun expertise aan de slag met actuele pedagogische thema’s.

We gaan in op verschillende keuzes en uitdagingen waar jij als pedagogisch professional dagelijks voor komt te staan. Alle bijeenkomsten zijn gericht op het vergrote van jouw pedagogisch kompas. Tijdens de bijeenkomsten wordt er ingegaan op kennis, vaardigheden en houding van de professional, welke je gaat koppelen aan je eigen uitdagingen in jouw werkveld.

doelstellingen

  1. Breinontwikkeling en executieve functies. Vanuit de breinontwikkeling gaan we kijken naar wat we vragen van kinderen. Wat hebben de executieve functies te maken met de breinontwikkeling en hoe kun je hier bewust mee aan de slag in je eigen werkveld?
  2. Hoe zit het met genderbewustheid, seksuele ontwikkeling en grensoverschrijdend gedrag bij kinderen in deze leeftijdsgroep? Wat is onze rol hierbij?
  3. Risicovol spel. Wat is het verschil tussen risicovol spel en gevaarlijk spel en hoe begeleid je kinderen hierin? Waar zijn kinderen van nu mee bezig en welke keuzes maak jij op gebied van mediawijsheid? Denk aan gamen, schermtijd en social media.
  4. Neurodiversiteit en de koppeling naar ontwikkelingsproblematieken. Hoe vertaal je gedrag? Hoe kun je kinderen met speciale ondersteuningsbehoeften ondersteunen op de BSO? Tevens geven we je een inkijk in de verschillende ontwikkelingsproblematieken zoals autisme, AD(H)D, TOS en we zoomen in op een ontwikkelingsvoorsprong.  
  5. Inclusief werken en denken, wat vraagt dat van ons? (pedagogische tact/vakmanschap/sociale kaart intern-extern) 

 Wanneer de ruimte en de aantallen van de deelnemers dit toelaten zullen de bijeenkomsten fysiek zijn, anders online. 

Deze training wordt op de ochtend gegeven, vóór de BSO tijd.

Cursusinformatie

Doelgroep

Pedagogische Medewerkers (werkzaam in de kinderopvang).

De training zal alleen doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.

Data en tijden
31-05-2023
07-06-2023
21-06-2023
28-06-2023
05-07-2023
steeds van 09.30 tot 12.00 uur

Locatie
Edux locatie Eindhoven (Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven)

Studiebelasting
5 bijeenkomst van 2,5 uur = 12,5 uur.

Certificering
Bewijs van deelname bij een aanwezigheid van alle bijeenkomsten.

Kosten
€1260,- per deelnemer (vrij van BTW) 

stap budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget? Schrijf je dan nu in en ontvang alvast het STAP-aanmeldingsbewijs.
Let wel op dat je het STAP-aanmeldingsbewijs pas kunt uploaden bij je aanvraag via stapuwv.nl in de aanvraagperiode die start op 28 februari 2023 of 1 mei 2023.

Meer weten? 

Wil je meer weten over Pedagogische keuzes en uitdagingen op de bso 4-12 jaar? Neem contact op met Teun Bevers | t.bevers@edux.nl | 06-213 063 08.

 Inschrijven zonder stap-budget

Inschrijven met stap-budget

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.