Agenda

Pedagogische keuzes en dilemma’s 0-4 jaar

30 juni 2021

Gebaseerd op het boek ‘Trapsgewijs’: Bijl- van Gelder, H., Wally, T. Omgaan met opvallend gedrag van jonge kinderen. Er is een koppeling met de theorie van Laevers, F., e.a. Ervaringsgericht werken in de voorschoolse kinderopvang, grondlegger van ervaringsgericht werken in een voorschoolse voorziening. Er wordt in de training gebruik gemaakt van videobeelden ter ondersteuning.

Tijdens alle bijeenkomsten wordt er ingegaan op kennis, vaardigheden en houding van de professional, welke je gaat koppelen aan je eigen dilemma`s op de groep.

Hoe vertaal je gedrag van kinderen en maak je de juiste keuzes om hen te ondersteunen?

De training vergroot het inzicht en de handelingsbekwaamheid van pedagogisch medewerkers in het werken met jonge kinderen met opvallend gedrag. Gedrag valt op, wanneer het niet (meer) past bij de ontwikkelingsfase van een kind. Dan is het belangrijk om erachter te komen hoe het komt dat een kind zich op een bepaalde manier gedraagt. Oog hebben voor niet enkel het gedrag, maar ook voor de omgeving van het kind. Door de signalen van het kind te herkennen kan een pedagogisch medewerker aansluiten bij de behoeften van het kind.
Boek Trapsgewijs is leidend waarbij de trainers er graag aan toevoegen dat zij vooral ervaringsgericht werken, zodat medewerkers zelf ook de kans krijgen om met vraagstukken te komen. Dus naast theorie is er zeker aandacht voor een vorm van intervisie waarin eigen praktijkvoorbeelden een rol krijgen. 

Bij afsluiting van de training ontvang je een werkboek met achtergrondinformatie.

Deze trainingen worden fysiek aangeboden, mits de dan geldende Corona maatregelen dat toelaten.

Trainers

Iedere bijeenkomst wordt verzorgd door twee trainers: Caroline van der Hulst en Janita van Dinther. Beiden trainers hebben ieder hun eigen expertise op het gebied van het jonge kind.


Certificaat

Na afloop van de training ontvang je een certificaat.
Voorwaarde: 100% aanwezigheid.

Cursusinformatie

Voor wie?

Pedagogisch medewerkers op een baby en peutergroep- leeftijd kinderen 0-4 jaar.
Pedagogisch coaches in de kinderopvang.

Wanneer?
30-06-2021
15-07-2021
01-10-2021
03-11-2021

Hoe laat?
Van 09.30 - 12.00 uur

Uiterlijke inschrijfdatum: 15 juni 2021. De training kan alleen doorgang vinden wanneer er voldoende deelnemers zijn. Deelnemers ontvangen hierover na 15 juni bericht.

Waar?
Pachtakker 4, 5625 WC Eindhoven.

Kosten
€ 712,- p.p.

Meer weten? 

Wil je meer weten over Pedagogische keuzes en dilemma’s 0-4 jaar? Neem contact op met Caroline van der Hulst | c.vanlierop@edux.nl | 06-10710951.

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.