Agenda

Pedagogisch coach in de kinderopvang (IKK proof) Regio Ulvenhout (03-03)

3 maart 2021

Wil je als pedagogisch coach/beleidsmedewerker aan de slag of je vaardigheden als coach versterken, én een cursus die is goedgekeurd door het FCB, dan is dit de juiste scholing voor jou.

Cursisten geven onder andere als feedback: “praktijk gerichte cursus, inspirerend, positieve sfeer, ervaren trainers, een cadeautje..”

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten en online-leeromgeving met als inhoud:

De invulling van de functie van pedagogisch coach;

6 interactievaardigheden;
Coachen met behulp van video;
Welbevinden, betrokkenheid en spelontwikkeling van kinderen;
Oplossingsgericht coachen;
Feedback geven en omgaan met weerstand;
Opstellen van een coachingsplan.
Tijdens de training ga je aan de slag met het oefenen van coachingvaardigheden en met het opdoen van pedagogisch kennis, waarbij het belang van spel, welbevinden en betrokkenheid centraal staan. In de cursus werken we met werkvormen die je ook binnen jouw coaching kan inzetten. De praktijkopdrachten zijn gericht op coachen met behulp van video, individuele coaching en teamcoaching.

BRANCHE-ERKENDE SCHOLING
Na het succesvol afsluiten van deze opleiding ben je gekwalificeerd om als pedagogisch coach in de kinderopvang te werken (mits je de juiste vooropleiding hebt gevolgd. Zie hiervoor www.fcb.nl)

Je ontvangt het certificaat wanneer je alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest, alle opdrachten en eindpresentatie hebt uitgevoerd.

STUDIEBELASTING
107,5 uur. ( Bijeenkomst: 17,5 uur; praktijkopdracht: 40 uur; leesopdrachten: 50 uur (afhankelijk van voorkennis cursist).

CURSUSINFORMATIE
Voor wie?
Pedagogisch medewerkers

Wanneer?

  • 3 maart 2021
  • 7 april 2021
  • 5 mei 2021
  • 2 juni 2021
  • 7 juli 2021

Hoe laat?
Van 13.00 tot 16.30 uur

Waar?
Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Kosten
€ 1.000,- p.p. inclusief cursusmap BTW vrij.

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

MEER WETEN? 
Wil je meer weten over de cursus pedagogisch coach in de kinderopvang? Neem contact op met Gerrie Compen | g.compen@edux.nl | 06-10587481