Trainingen voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

+ VERSCHILLENDE TRAININGEN IN HET STAP-SCHOLINGSREGISTER

 

Pedagogisch coach binnen de kinderopvang (IKK proof) Regio Breda

5 september 2023

Wil je als pedagogisch coach/beleidsmedewerker aan de slag of je vaardigheden als coach versterken, én een cursus die is goedgekeurd door het FCB, dan is dit de juiste scholing voor jou.

Cursisten geven onder andere als feedback: "praktijkgerichte cursus, inspirerend, positieve sfeer, ervaren trainers, een cadeautje"

Tijdens de training ga je aan de slag met het oefenen van coachingsvaardigheden en met het opdoen van pedagogische kennis, waarbij het belang van spel, welbevinden en betrokkenheid centraal staan. In de cursus werken we met werkvormen die je ook binnen jouw coaching kunt inzetten. De praktijkopdrachten zijn gericht op coachen met behulp van video, individuele coaching en teamcoaching.

BRANCHE-ERKENDE SCHOLING
Na het succesvol afsluiten van deze opleiding ben je gekwalificeerd om als pedagogisch coach in de kinderopvang te werken.

Doelstellingen.

  • Je weet hoe je de functie van pedagogisch coach kan invullen;
  • Je kent en herkent de 6 interactievaardigheden en kan collega’s hierop coachen;
  • Je kan coachen met behulp van video;
  • Je kan collega’s coachen bij het observeren van welbevinden; betrokkenheid, en de ontwikkeling van kinderen en het afstemmen en aansluiten bij het kind;
  • Je kan oplossingsgericht coachen;
  • Je kan feedback geven en ontvangen;
  • Je kan een individueel coachingsplan opstellen plus een coachingsplan voor je locatie.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3,5 uur. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een praktijkopdracht en leesopdrachten. Daarnaast bieden we een online leeromgeving met achtergrondinformatie en tools die je in de praktijk kan inzetten

Certificering.
Je ontvangt het certificaat wanneer je alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest, alle opdrachten en de eindpresentatie hebt uitgevoerd.

Studiebelasting.
107,5 uur. (Bijeenkomst: 17,5 uur; praktijkopdracht: 40 uur; leesopdrachten: 50 uur, afhankelijk van voorkennis cursist.)

Cursusinformatie

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor deelnemers met  MBO4 of HBO opleiding.
Zie voor meer informatie: Bijlage 13 - Kwalificatie-eisen Cao Kinderopvang 2021-2022

Wanneer?
05-09-2023
26-09-2023
10-10-2023
31-10-2023
21-11-2023

Hoe laat?
Van 13.00 tot 16.30 uur

Waar?
Edux hoofdgebouw:
Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout

Kosten
€ 1.100,- p.p., inclusief cursusmap, BTW-vrij

De training gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de cursus pedagogisch coach in de kinderopvang? Neem contact op met Gerrie Compen | g.compen@edux.nl | 06-10587481
Inschrijven zonder stap-budget

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.