Agenda

Pedagogisch coach binnen de kinderopvang (IKK proof) Regio Arnhem (14-09)

14 september 2021

Wil je als pedagogisch coach/beleidsmedewerker aan de slag of je vaardigheden als coach versterken, én een cursus die is goedgekeurd door het FCB, dan is dit de juiste scholing voor jou.

Cursisten geven onder andere als feedback: praktijkgerichte cursus, inspirerend, positieve sfeer, ervaren trainers, een cadeautje.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten en een online leeromgeving met als inhoud:

  • De invulling van de functie van pedagogisch coach;
  • 6 interactievaardigheden;
  • Coachen met behulp van video;
  • Welbevinden, betrokkenheid en spelontwikkeling van kinderen;
  • Oplossingsgericht coachen;
  • Feedback geven en omgaan met weerstand;
  • Opstellen van een coachingsplan.

Tijdens de training ga je aan de slag met het oefenen van coachingsvaardigheden en met het opdoen van pedagogische kennis, waarbij het belang van spel, welbevinden en betrokkenheid centraal staan. In de cursus werken we met werkvormen die je ook binnen jouw coaching kunt inzetten. De praktijkopdrachten zijn gericht op coachen met behulp van video, individuele coaching en teamcoaching.

BRANCHE-ERKENDE SCHOLING
Na het succesvol afsluiten van deze opleiding ben je gekwalificeerd om als pedagogisch coach in de kinderopvang te werken (mits je de juiste vooropleiding hebt gevolgd, zie hiervoor www.fcb.nl).

Je ontvangt het certificaat wanneer je alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest, alle opdrachten en de eindpresentatie hebt uitgevoerd.

STUDIEBELASTING
107,5 uur. (Bijeenkomst: 17,5 uur; praktijkopdracht: 40 uur; leesopdrachten: 50 uur, afhankelijk van voorkennis cursist.)

Cursusinformatie

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor deelnemers met minimaal een MBO 4 opleiding (zie www.fcb.nl) of HBO opleiding.

Wanneer?
14-09-2021
28-09-2021
12-10- 2021
02-11-2021
16-11-2021

Hoe laat?
Van 13.00 tot 16.30 uur

Waar?
Wassenaarseweg 40, 6843 NW Arnhem

Kosten
€ 1.095,- p.p., inclusief cursusmap, BTW-vrij

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de cursus pedagogisch coach in de kinderopvang? Neem contact op met Gerrie Compen | g.compen@edux.nl | 06-10587481

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.