Trainingen voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

+ VERSCHILLENDE TRAININGEN IN HET STAP-SCHOLINGSREGISTER

 

PEB en meertaligheid op de groep

20 september 2023

In onze samenleving groeien veel kinderen uit diverse culturen.  Ieder kind heeft een eigen achtergrond en een eigen ondersteuningsbehoefte.  Wanneer een kind zich gezien en begrepen voelt draagt dat bij aan de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Meertalige kinderen op de groep vraagt om extra ondersteuning van de professionals om te kunnen werken aan dat positief zelfbeeld.

De bijscholing voor PE Beeldcoaches is er volledig op gericht hoe je met beelden het meertalige kind (of kinderen) beter kan gaan begrijpen en dus ook beter kan gaan ondersteunen. Zowel individueel als in teamverband leert de PE Beeldcoaches de juiste beeldkeuzes te maken.

Door hier vervolgens de juiste ontwikkeldoelen aan te koppelen wordt het team (of PM) in ontwikkeling gezet. Aan de hand van beelden uit de eigen praktijk krijgen de deelnemers inzicht in wat het betekent om als meertalig kind in de groep te zijn. Daarnaast gaan we in gesprek over welbevinden, culturen, signalen, taalontwikkeling, taalvriendelijke speelleeromgeving en ouderbetrokkenheid. Aan de hand van beeldanalyses, oefeningen en discussies krijgen de PE Beeldcoaches handvatten om mee te nemen naar de eigen praktijk.  Dit betekent dat zij na afronding volledig in staat zijn om omgaan met meertaligheid op de groep actueel te kunnen houden. De training inspireert, daagt uit en laat je door verschillende brillen naar kinderen kijken.     

De beelden komen uit de eigen praktijk wat een enorme meerwaarde is. Ieder nieuw meertalig kind zal weer andere dingen laten zien en de PE Beeldcoaches zijn dan in staat deze initiatieven te kunnen duiden.

doelstellingen

Visie en vaardigheden vergroten in het werken met meertalige kinderen.

Samen opvoeden zonder vooroordelen om kinderen meer kansen te bieden zich als wereldburgers te ontwikkelen.

Cursusinformatie

Doelgroep
Pedagogisch Educatieve Beeldcoach met erkend certificaat.

Data en tijden
20-09-2023
10-10-2023
01-11-2023
21-11-2023
20-12-2023
10-01-2024
30-01-2024
27-02-2024
steeds van 10.00 tot 13.00 uur

De cursus zal doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.

Locatie
Hoge Weide
Ab Harrewijnstraat 45
Utrecht

Studiebelasting
8 bijeenkomsten van 4 uur
Voorbereiding: 1,5 uur per bijeenkomst

Kosten
€ 1.240,- p.p. (vrij van BTW)

STAP BUDGET

Wil je gebruik maken van het STAP-budget? Schrijf je dan nu in en ontvang alvast het STAP-aanmeldingsbewijs.
Let wel op dat je het STAP-aanmeldingsbewijs pas kunt uploaden bij je aanvraag via stapuwv.nl in de aanvraagperiode die start op 3 juli 2023.


Meer weten? 

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op met Ietje Corman l i.corman@edux.nl l telefoon: 0610736942

Inschrijven

 Inschrijven met stap-budget

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.