Trainingen voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

+ VERSCHILLENDE TRAININGEN IN HET STAP-SCHOLINGSREGISTER

 

Kennismaking met Close Reading (inspiratiesessie)

28 juni 2023

Begrijpend lezen is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen. Echter, de praktijk laat zien dat leerlingen het een lastige vaardigheid vinden. Ook leerkrachten vinden het lastig om een effectieve, maar ook boeiende les begrijpend lezen te geven. Close Reading geeft leerkrachten de mogelijkheid om samen met leerlingen een boek of tekst echt te doorgronden. Leerlingen komen bij Close Reading door herhaald (voor)lezen en actief omgaan met rijke teksten tot een dieper begrip en meer leesmotivatie.  
 
Wil je meer weten over de Close Reading aanpak en ben je benieuwd of dat Close Reading aansluit bij het onderwijs van jouw school? Dan is deze kennismaking iets voor jou. Tijdens deze bijeenkomst zal je ervaren hoe het is om op een andere manier met een tekst bezig te zijn, waarbij de techniek, mogelijkheden en opbrengsten van Close Reading centraal zullen staan.  

doelstellingen

  • Je hebt kennis gemaakt met de theoretische achtergrond van Close Reading; 
  • Je hebt je verdiept in de criteria voor het selecteren van een rijke tekst; 
  • Je hebt kennis gemaakt met de opbouw en inhoud van Close Reading lessen;  
  • Je hebt nagedacht over de kansen om Close Reading in te zetten in jouw onderwijs. 

Cursusinformatie

Doelgroep
Leerkrachten groep 1 tot en met 8, IB-ers, leescoördinatoren, taalcoördinatoren, directeuren. Zowel voor basis- als speciaal (basis)onderwijs.

Inhoud inspiratiesessie
Achtergronden van begrijpend lezen en Close Reading, opbouw 3 sessies, tekstselectie, voorbeelden.


Datum en tijden
28-06-2023 van 15.00 tot 17.30 uur.

De inspiratiesessie zal doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.

Locatie
Edux locatie Eindhoven (Beemdstraat 1 - 5653 MA Eindhoven)

Studiebelasting
Uren aanwezigheid = 2,5 uur

Kosten
€ 180,- p.p. (vrij van BTW)

Certificering
Bewijs van deelname.


Meer weten? 

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op met Bas van den Brand (b.vandenbrand@edux.nl, 06-29670149) of Petra Groothalle (p.groothalle@edux.nl, 06-11484731).

Inschrijven

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.