Voor onderwijs en kinderopvang

Trainingen

Inspiratiedag Emmi Pikler

15 januari 2024

Ruimte krijgen om te groeien en je te ontwikkelen in je eigen tempo. Volgens pedagoog Emmi Pikler is het belangrijk om een kind zelf te laten bepalen wanneer het klaar is voor een nieuwe stap. Dit geeft zelfvertrouwen om te leren en fouten te maken. Deze werkwijze is op iedere kinderopvanglocatie toe te passen en biedt veel inzichten die leiden tot meer rust en harmonie op de groep. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Samengevat in één inspirerende dag, doorlopen we de uitgangspunten van deze visie en hoe jij ze als pedagogisch professional kunt koppelen aan de dagelijkse praktijk.

doelstellingen

De pedagogisch medewerkers zijn (gedeeltelijk) bekend met het werken volgens de uitgangspunten van de visie van Emmi Pikler.

Cursusinformatie

Doelgroep
Pedagogisch professionals in de kinderopvang, gastouders of zelfstandige trainers die werken met kinderen van 0-4 jaar.

Opzet
Voorafgaand aan de inspiratiedag krijg je een boek toegestuurd. Tijdens deze inspiratiedag gaan we aan de slag met het vertalen van de visie uit dit boek en de theorie die centraal staat op deze dag, naar de praktijk. Dit doen we aan de hand van de drie pijlers van deze visie:  

  • Bewegingsvrijheid
  • Spelen en speelgoed
  • Respectvolle verzorging en intensieve aandacht

Certificering
De deelnemers krijgen na afloop (indien zij aan de eisen van de training hebben voldaan) een bewijs van deelname. Hiermee kunnen deelnemers hun ervaring en kennis zichtbaar maken.

Data en tijden
15-01-2023      10.00 - 17.00 uur (lunch inbegrepen)

Locatie
Edux locatie Eindhoven (Beemdstraat 1, 5653 AM, Eindhoven)

Studiebelasting
Totaal: 8 uur
Uren aanwezigheid: 7uur 
Voorbereiding: 1 uur  

Kosten
€ 395,- p.p. (vrij van BTW). Inclusief boek “kijk eens wat ik kan” – Emmi Pikler Stichting en inclusief lunch.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de inspiratiedag Emmi Pikler? Neem contact op met Lynn Adelmeijer | l.adelmeijer@edux.nl | 06-25 67 90 62.

 

Inschrijven

 

De inspiratiedag zal alleen doorgang vinden bij voldoende deelnemers. Deelnemers ontvangen hierover uiterlijk twee weken voor start van de training bericht.

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.