Agenda

Beleef het op de BSO! (20-09)

20 september 2021

Wil jij als pedagogisch professional handvaten krijgen om de BSO- kinderen goed in beeld te krijgen op het gebied van welbevinden, betrokkenheid en hun persoonlijke ontwikkeling? Wil je ze een gevarieerd en passend activiteitenaanbod aanbieden waar verschillende domeinen in terugkomen? 

De Pedagogisch Professional observeert kinderen tijdens zelfgekozen activiteiten en stelt de observatie van wat de kinderen bezighoudt centraal. Het welbevinden de betrokkenheid van de kinderen staat voorop. Op grond van de analyse van de gegevens kan de pedagogisch professional inspelen op de ontwikkelingsbehoeften en ontwikkelingsmogelijkheden van het kind. 

Werkwijze 
In de training wordt de theoretische achtergrond over de ontwikkeling gekoppeld aan het praktisch werken in de groep en maken pedagogisch professionals kennis met de begrippen ‘welbvinden en betrokkenheid’. Het gaat daarbij om observeren, zien waar het kind staat in zijn ontwikkeling, om vervolgens te bepalen welke omgeving en ondersteuning een kind nodig heeft in de zone van de naaste ontwikkeling.

Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de praktische vertaling. Dit wordt gedaan door een specifiek domein centraal te stellen, door de mogelijkheden te onderzoeken voor een passende omgeving en een passend aanbod, zodat de kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. 

Doelstelling

  • Kinderen op de BSO in beeld.
  • Weten wat de termen ‘welbevinden en betrokkenheid’ betekenen en deze vertalen naar de praktijk.
  • Hoe speel je in op de ontwikkelingsbehoeften en ontwikkelingsmogelijkheden van het kind?
  • Hoe richt je de omgeving in m.b.t. groepsmanagement en ruimte?
  • Een passend en gevarieerd activiteitenaanbod voor kinderen creeren.

Certificering 
Na afronding ontvangt men een certificaat mits de deelnemer alle bijenkomsten aanwezig is geweest en de praktijkopdracht heeft uitgevoerd. 

Opzet 
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur. 

Studiebelasting
Ongeveer 10 uur

Cursusinformatie

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers

Wanneer?
20-09-2021
11-10-2021
01-11-2021

Aanmelden voor 1 augustus 2021 via onderstaande knop.

De cursus zal doorgang vinden bij minimaal 8 deelnemers.

Hoe laat?
Van 13.00 - 15.00 uur

Waar?
Online via Teams

Kosten
€ 326,- p.p.

Meer weten? 

Wil je meer weten over Beleef het op de BSO! ? Neem contact op met Leonie Nelissen | l.nelissen@edux.nl | 06-25748002 

 

Edux biedt ook de mogelijkheid tot incompany trainingen. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.